2025/08/09 02:20
8/7(木)から開催🎋 阿佐ヶ谷七夕まつりに行ってきました〜!今日二日目8月8日、金曜日、大勢の人!
今年話題のキャラから懐かしのあの子まで、商店街の方たちが手作りした巨大な張り子(ハリボテ)がズラリ✨
商店街の屋台グルメも毎年レベル高くて、これも楽しみのひとつ😋
そして今日は、こじるりん推しのピンクの和風浴衣ドレスで阿佐ヶ谷七夕祭りに参戦!
ふんわりシルエットに、大きな振袖風の袖がゆかたっぽくて可愛いんです💖
小さな動物の柄、胸元や裾のたっぷりフリル、ピンクのリボン…全部が「可愛いのかわいの」!
しかもワ(和)の要素が入ってるから、お祭りとの相性もバッチリ。
阿佐ヶ谷駅を出たら、くす玉や吹き流しがひらひら〜って舞っていて華やか〜。
細い路地まで飾りがあって、まつりの歴史と伝統を感じます。
こじるりん、このお祭りで一番好きなのは…
食べながらハリボテを見ること!いや、ハリボテを見ながら食べること!
いややっぱり食べることです!(笑)
今日は外はパリッ、中はしっとりの「一丁焼き」たい焼きが美味しすぎて、つい2匹食べちゃいました🐟✨
減量中だけど…やっちゃった!わら
ちなみに「天然もの」のたい焼きって、一つ一つ型に入れて焼く昔ながらの製法のことなんですよ。職人さんが手間ひまかけて焼くから、香ばしさも食感もトクベツ。提供してるお店は少ないけど、こじるりは本当、阿佐ヶ谷のこの店のたい焼きが好きです。
…あれ?浴衣ドレスを紹介するはずが、完全に食レポになっちゃいましたね🍴
ま、食べるのが大好きなこじるりんらしいということで(笑)お祭りはとにかくだい好きです。2025年8月8日晴れ+雨もちょっと降っていました。
From August 7th 🎋 I went to the Asagaya Tanabata Festival!
Today was day two – Friday, August 8th – and wow, so many people!
From this year’s trending characters to nostalgic classics, the shopping street was lined with giant handmade papier-mâché figures✨
And the street food here? Always top tier every year – I look forward to it just as much as the decorations 😋
Today, I joined the festival in my Kojirurin-approved pink Wa-style yukata dress!
It’s got a fluffy silhouette, big kimono-style sleeves like a yukata, and it’s just sooo cute 💖
Tiny animal prints, frills on the chest and hem, pink ribbons… it’s “cute on top of cute”!
And with those little traditional Japanese touches, it’s a perfect match for the festival vibe.
As soon as you step out of Asagaya Station, colorful kusudama balls and streamers sway in the breeze – gorgeous!
Even the tiniest alleys are decorated, and you can really feel the history and tradition of the festival.
My favorite part of this festival?
Eating while looking at the papier-mâché! …Or is it looking at the papier-mâché while eating?
Actually, it’s eating. Definitely eating. (lol)
Today, I had two “Itcho-yaki” taiyaki – crispy outside, moist inside, so delicious I couldn’t stop 🐟✨
I’m supposed to be cutting back, but… oops!
By the way, “natural” taiyaki means each fish is baked in its own mold, the old-fashioned way.
It takes time and skill, but the flavor and texture are something special. Not many shops do it anymore, so this place in Asagaya is a real gem.
…Wait, wasn’t I supposed to be introducing my yukata dress?
Guess this turned into a food report instead 🍴 But hey, that’s so me.
I just love festivals – and eating at them – so much! August 2025 ❤️